Kommunen og Hias skal sanere og legge nye vann-, avløps- og overvannsledninger i flere gater og områder på Storhamar/Domkirkeodden.  De nye ledningsanleggene skal utføres både med tradisjonell graving og som gravefri løsning.  Det skal bygges ca. 2100 meter ledningsanlegg. 260 meter skal utføres som gravefri løsning. Det vil si at det trekkes strømpe inn i eksisterende rør.

Anleggsarbeidene er planlagt gjennomført fra i midten av september 2024 til høsten 2026.

Deler av anlegget ligger innenfor verneområdet Hamarkaupangen, noe som fører til store begrensninger når det gjelder hvilke områder det kan graves i før det må foretas arkeologiske undersøkelser.

Dette skal utføres:

  • Hias skal sanere og bygge ny spillvannspumpeledning i Storhamargata. Ledningen er en reserveledning for avløpstransport fra Brumunddal.
  • Hamar kommune skal sanere og bygge nytt ledningsanlegg i Torfinns gate, Korsgata, Hallvards gate, Olav Myntmesters gate, Storhamargata og Gunnars gate. I tillegg skal kommunen rehabilitere to overvannsutløp til Mjøsa.
  • Som en del av ledningsanlegget i Storhamargata skal det skiftes ut en vannkum og en overvannskum i Nordvikvegen.
  • Det skal skiftes ut ledningsanlegg til kommunal spillvannspumpestasjon på NRK-tomta.
  • Det skal skiftes ut/anlegges ca. 80 kummer og sluk i prosjektet.

Maren Eskeland Storsveen er prosjektleder, mens Tor Erik Bakken er byggeleder på prosjektet. Det er Dobloug Entreprenør som utfører prosjektet, mens Norconsult er prosjekterende.