-Jobben i Hias er min første jobb utenfor utelivsbransjen. Absolutt alt har vært nytt; arbeidsmåte og -tempo, rutiner og ikke minst det å ha ordentlig lunsjpause, sier han. Ulrik har fagbrev som servitør, og kan se tilbake på mange år i service- og utelivsbransjen. Pandemien gjorde at han måtte skifte beite. Han begynte å studere; først årsstudium i organisasjon og ledelse før han tok fatt på bachelor i ledelse og digitalisering. I vår leverte han masteroppgave i organisasjon og ledelse.

-Det har vært en travel vinter og vår, med jobbing på Hias på dagtid og skriving av masteroppgave på kveldstid og i helger, sier han. Temaet for masteroppgaven er hva som gjorde den forrige strategien i Hias vellykket, og hva man kan dra med seg av erfaringer inn i den nye strategiutformingen. Temaet er i høyeste grad dagsaktuelt, da Hias jobber med ny overordnet strategi.

Ulrik har hatt flere oppgaver i tilknytning til strategiarbeidet. Han har laget et notat som beskriver hvordan andre interkommunale selskaper i vannbransjen jobber med strategi og hva slags verktøy de bruker. -Dette har vært veldig spennende å jobbe med. Det har vært morsomt å få innsikt i de ulike selskapenes holdninger til strategi. Alle strategier er unike og ulike organisasjoner har ulike behov. De største suksessfaktorene for alle er kommunikasjon, inkludering og deltakelse. Å ha eierkommunene med på laget er en viktig del av strategien, sier Ulrik.

Ulrik har nå vært i Hias i snart et år, og er i ferd med å avslutte sin første modul i traineeløpet. Fra 1. september tar han fatt på den andre modulen - i Sparebank 1 Østlandet. Der skal han jobbe med innovasjon.